Yahoo nu mai dezvolta YUI

Yahoo a anuntat ca va opri dezvoltarea framework-ului JS YUI, recunoscand ca piata s-a orientat catre altceva, gen Angular. In ultima perioada au primit tot mai putine patch-uri deci interesul a scazut pentru libraria lor si cu exceptia unor site-uri mai vechi si a site-urilor Yahoo nu mai exista alte site-uri care sa-l foloseasca. In concluzie nu se vor mai dezvolta functionalitati noi, singurele modificari care vor mai intra in cod fiind modificari critice de care au nevoie site-urile Yahoo ca sa functioneze corect.

, ,

Nu există comentarii

Microsoft spune stop lui MSN Messenger

Dupa 15 ani de la lansare Microsoft a anuntat ca va opri functionarea lui MSN Messenger (sau Windows Live Messenger), locul lui fiind luat deja de Skype, Facebook, WhatsApp. Data programata pentru oprire este 31 octombrie 2014, asa ca daca printr-o minune mai folositi acest program treceti la altceva. Microsoft incurajeaza utilizatorii sa treaca pe Skype oferind chiar credit gratuit celor care trec.

Eu nu l-am folosit niciodata, singura interactiune cu el fiind cand il opream din a porni automat pe Windows ca ma enerva :)

Nu există comentarii

Mega Image si Carturesti la eMag

Luna asta a fost plina de noutati la eMag. In primul rand au introdus pe site un supermarket virtual, oferit in parteneriat cu Mega Image, prin care cumparatorii din toata tara pot lua produse ce se gasesc intr-un supermarket si le pot primi acasa prin curier, in maxim 24 ore. Foarte tare ideea, te poate scapa de orele petrecute aiurea printre rafturi, daca stii ce vrei sa cumperi.

A doua noutate este oferirea de produse ale magazinului Carturesti online, care pe langa carti (pe care eMag deja le avea in oferta), ofera si fel de fel de accesorii, produse de papetărie, muzică si filme. Magazinul avea deja o varianta online dar parca magazinul celor de la eMag e mai fain ;) Desigur, varianta “live” e mult mai placuta, dar in orasele mai mici nu exista…

Nu există comentarii

Imnul hipsterilor

[Via zoso.ro]

2 Comentarii

Nokia Here intra pe Android si Tizen

Nokia, compania care a ramas dupa vanzarea diviziei de telefoane mobile catre Microsoft, a anuntat ca va incepe un parteneriat cu Samsung prin lansarea unei versiuni de Here Maps care va rula pe Android si care va fi gratuita pentru posesorii de Samsung Galaxy. In plus va lansa si o varianta pe Tizen care va merge pe echipamentele smart de genul ceasurilor.

Pentru cei cu alte terminale Android, Here Maps va fi disponibil probabil contra cost si la ceva vreme dupa lansarea pe Galaxy.

Oricum, parerea mea este ca e o veste grozava, solutia de navigare de la Nokia fiind foarte buna (eu chiar folosesc un Nokia E72 pe post de GPS ;) ). Pe langa asta, aplicatia nici n-are nevoie de conectivitate la net ca sa functioneze.

Mai multe detalii aici si aici.

, , ,

Nu există comentarii

Opera Mini va deveni browserul implicit pe telefoanele Microsoft mai slabe

Opera Software a anuntat ca a semnat un parteneriat cu Microsoft ca sa instaleze browserul Opera Mini implicit pe toate telefoanele mai ieftine din seriile 30+, 40 si Asha. Browserul va inlocui implementarea Nokia numita Xpress care nu mai primeste actualizari. Cei care au deja telefoane cu Xpress vor fi redirectati la un moment dat spre un site de pe care sa-si instaleze Opera Mini, urmand astfel ca toti posesorii de astfel de telefoane sa ruleze Opera.

Miscarea nu e foarte importanta pentru Opera Software pentru ca aceste telefoane sunt programate sa fie scoase din productie pana la sfarsitul lui 2015 dar macar va creste putin cota de piata a browserului companiei.

, ,

Nu există comentarii

Microsoft a facut curatenie prin Windows Store si a eliminat 1500 aplicatii

In ultima vreme Microsoft a fost criticat ca permite Windows Store-ului sa fie poluat de fel de fel de aplicatii dubioase, asa ca in sfarsit a luat masuri si s-a apucat de curatenie. Astfel, a stabilit ca aplicatiile trebuie sa aiba nume care chiar sa reflecte functionalitatea, sa fie in categoriile potrivite functionalitatii si sa aiba iconite clare, care sa se diferentieze de ale altor aplicatii.

Noua politica se aplica tuturor aplicatiilor noi iar in cazul celor vechi s-a pornit un proces de identificare a celor care nu respecta aceste conditii. Dezvoltatorilor aplicatiilor cu probleme li s-a trimis un mail de avertizare iar cei care nu s-au conformat cerintelor s-au ales cu aplicatiile sterse din Windows Store. Pana acum peste 1500 de aplicatii au fost sterse pentru ca nu s-au conformat noilor conditii.

Mai multe informatii pe blogul Windows.

,

Nu există comentarii

Probleme la upgrade-ul WordPress: pagina update-core.php goala

De ceva vreme aveam probleme la upgrade-ul WordPress-ului in sensul ca nu puteam sa-l fac automat din interfata ci trebuia sa rezolv manual prin FTP. Cand intram pe /wp-admin/update-core.php nu mi se afisa sectiunea de upgrade, doar bara de meniu. Upgrade-urile modulelor si temelor functiona fara probleme, doar upgrade-ul WordPress-ului avea probleme.

Azi mi-am alocat ceva timp pentru sapaturi si am gasit ca unii au avut problema asta mai demult din cauza pluginurilor de cache. Dat fiind ca articolul era cam vechi nu mi-a venit a crede dar am testat si eu si minune… a mers. La mine problema era cauzata de pluginul W3TotalCache. L-am dezactivat si… minune, mi-a mers actualizarea. Ce e mai tare e ca dupa actualizare si reactivarea pluginului nu se mai manifesta problema. Cred ca pana la urma se poate rezolva si cu un disable si enable la loc al pluginului dar din pacate nu mai am cum sa testez.

Deci.. daca dati de acceasi problema, incercati sa dezactivati pluginurile de cache folosite si vedeti dupa aia.

,

Nu există comentarii

iSec Partners realizeaza un studiu pentru imbunatatirea securitatii in Tor Browser

Open Technology Fund, principalul sponsor al proiectului Tor, a contractat de la iSec Partners un studiu al posibilelor vulnerabilitati din Tor Browser si al metodelor prin care acestea pot fi contracarate. Pentru cei ce nu stiu Tor Browser este un pachet facut de Tor care permite navigarea anonima pe Internet. Pe partea de browser foloseste Firefox 24, varianta ESR, iar scopul studiului a fost sa vada ce vulnerabilitati ar putea exista in aceasta versiune de Firefox pe care Tor ar trebui sa le rezolve.

Stiudiul a gasit urmatoarele chestiuni si recomandari mai importante:

  • ASLR (Addres Space Layout Randomization) este dezactivat pe Windwos si Mac – din cauza mediului non-standard de compilare, anumite functionalitati sunt dezactivate. Se stia de acest lucru pe Windows dar se pare ca pe Mac nu erau cunoscute. Recomandarea iSec este sa se compileze tot timpul pe 64 biti, in acel caz toate functiile fiind active
  • Participarea la Pwn2Own – iSec recomanda gasirea unui sponsor care sa finanteze gasirea de bug-uri in cadrul Pwn2Own
  • Studierea posibilitatii de utilizare a EMET (Microsoft Enhanced Mitigation Experience Toolkit) pe Windows, un tool care protejeaza impotriva unor vulnerabilitati mai comune
  • Inlocuirea librariei care face alocarea de memorie (jemalloc) cu ctmalloc/PartionAlloc care ar reduce sansele ca un atac care modifica memoria sa fie realizat cu succes
  • Folosirea functiilor avansate ale PartitionAlloc pentru a reduce vulnerabilitatile de tipul “use-after-free”.

In general vulnerabilitatile posibile nu sunt usor de exploatat, dar tinand cont ca multi oameni se bazeaza pe siguranta oferita de Tor Browser este foarte important sa se ia toate masurile pentru a reduce sansele de a avea vulnerabilitati.

S-a luat in considerare si folosirea lui Google Chrome ca baza pentru constructia lui Tor Browser dar se pare ca la ora actuala codul acestuia nu este atat de flexibil ca si codul Firefox si atunci multe din functionalitatile necesare oferirii anonomitatii nu se pot implementa.

Mai multe detalii aici si in studiu (pdf).

,

Nu există comentarii

HTC One (M8) cu Windows

HTC a anuntat lansarea (in USA deocamdata) a unei variante de HTC One (M8) cu Windows preinstalat. Este acelasi telefon ca cel ce ruleaza Android, doar ca ruleaza Windows Phone 8.1:

  • CPU de 2.3 GHz SnapDragon 801 Quad Core
  • 2 GB RAM
  • 32 GB spatiu de stocare extensibil prin slot microSD (max 128 GB)
  • 15 GB spatiu de stocare in OneDrive gratuit

[Via WPCentral]

, ,

2 Comentarii